További termékek

Kötött időpontban lejáró biztosítás

A kötött időpontban lejáró biztosítás egy előre meghatározott időpontban, vagy egy előre meghatározott esemény bekövetkeztekor nyújt szolgáltatást. Ilyen események lehetnek a gyermek születés, házasság stb. Általában ha az esemény nem következik be egy bizonyos idő után akkor is szolgáltatást nyújt a biztosító. Sajátossága, hogy az esemény bekövetkeztekor, vagy a szerződés lejáratakor a biztosított életben legyen. Ezekhez a szerződésekhez általában kevés kiegészítő biztosítás kapcsolódik. A leg jellemzőbb ilyen a díjátvállalási kiegészítő biztosítás, amikor a biztosított halála esetén a biztosító a tartam hátralévő részére a díj fizetést átvállalja, és a tartam végén nyújt szolgáltatást a kedvezményezetnek.

Járadék biztosítás

A járadék biztosítás ma Magyarországon talán ez egyik legritkább életbiztosítási szerződést. Általában a járadék biztosítás két szakaszból áll. A felhalmozási (megtakarítási) és a szolgáltatási szakaszból. A felhalmozási szakasz akár egésze rövid is lehet, ilyenkor a biztosító egyösszegű befizetésünkből szolgáltat számunkra járadékot. Létezik olyan járadék biztosítás is, melyben a megtakarítási szakaszban folyamosan fizetjük a biztosítási díjat, majd az így felhalmozott összegből és hozamaiból kapjuk a járadékot. Maga a járadék is több féle lehet, fizetheti a biztosító egy fix tartamra, de akár életünk végéig is.

Élethosszig szóló (how life) biztosítás

Ezek a szerződések általában olyan befektetési egységhez kötött biztosítások, melyek tartama elméletileg életünk végéig szól. Ez nem azt jelenti, hogy a biztosítási díjat életünk végéig fizetnünk kell. A díjfizetés egy a szerződésben meghatározott időpontban véget ér, azonban a szerződés tovább él, így érve el nagyobb hozamot a megtakarításunkon. Általában a díjfizetési időszak végét követően bármikor dönthetünk úgy, hogy megszüntetjük a szerződést. Ilyenkor a biztosító megtakarításunkat a hozamokkal növelve kifizeti részünkre.