Kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás az életbiztosítás egyik leg elterjedtebb formája. A biztosító egy ilyen szerződésben arra vállal kötelezettséget, hogyha a biztosított a szerződés tartama alatt elhalálozik az örökösöknek vagy a biztosított által meghatározott személynek (kedvezményezettnek) egy előre megállapodott összeget fizet ki. A szerződés megszűnésekor, ha a biztosított életben van, akkor a szerződés általában kifizetés nélkül megszűni, de egyes biztosítók ebben az esetben is nyújtanak minimális szolgáltatást. A kockázati életbiztosítások kiegészíthetők számos egyéb kockázattal, mint például rokkantságra, kórházi ápolásra, műtértre, hosszabb táppénzre, csonttörésre szóló szolgáltatással is.
Kockázati életbiztosítást akkor célszerű kötni, ha kedvező díjon magas szolgáltatást szeretnénk egy váratlan esemény bekövetkeztekor. Ma már akár napi 50 forintért magas szolgáltatású életbiztosítás vásárolhatunk magunknak.
Egy jól megválasztott kockázati életbiztosítás, komoly anyagi segítséget jelenthet egy tragédia esetén, de kiegészítő szolgáltatásokkal akár egy hosszabb munkaképtelenség esetén is segítséget nyújt.
Fontos ezért, hogy szerződéskötés előtt alaposan mérlegeljük a következőket:

  • Mekkora anyagi terhet jelent jövedelmünk kiesése a hátramaradottaknak?
  • Milyen hiteleink annak? Mekkora ezeknek az aktuális tőke tartozása?
  • Mennyire fontos, hogy hirtelen tragédia (baleset) esetén magasabb szolgáltatást nyújtson a biztosító?
  • Gondoljuk végig, hogy egy tartós munkaképtelenség (rokkantság) milyen anyagi következményekkel jár.
  • Tájékozódjunk a kiegészítő biztosításokról, biztosan találunk olyan szolgáltatást mely felkelti érdeklődésünket.

Ha felkeltettük érdeklődését szerződését online is megkötheti, vagy kollegáink szívesen állnak rendelkezésére személyes tanácsadással.