Életbiztosítások

Életbiztosítás az egyik leggyakoribb formája az öngondoskodásnak. Életünk során sok olyan helyzettel nézünk szembe, melyek anyagi körülményeinket befolyásolják. Lehetnek ezek örömteli események, mint a gyermek születés, házasság, de gondolunk, kell azokra a helyzetekre is, amikor egy betegség vagy tragédia árnyékolja be életünket. A különböző életbiztosítások eltérnek egymástól abban, milyen gyakran fizetünk díjat, befolyásolhatjuk-e mibe fektesse a biztosító a pénzünket, milyen hosszú időre szólnak, van-e lehetőség a szerződés értékének megőrzésére. Az életbiztosításokban azonban közös, hogy egy vagy több élethelyzetben nyújtanak segítséget.

Kinek ajánljuk?

Családoknak, mert segít megvalósítani pénzügyi céljait, legyen szó akár gyermeke jövőjéről, vagy nyugdíjáról. Az életbiztosítás akkor is segítséget nyújthat, ha a hátramaradottakról kell gondoskodni.

Egyedülállóknak, mert gondoskodhat önmagáról akkor is, ha egy vártan esemény bekövetkezik.

Cégeknek, elősegítheti a cég kiegyensúlyozott működést a kulcsemberek, üzlettársak biztosításával, de munkavállalói részére is biztonságot nyújthat. Egyes esetekben ezek a biztosítások adó és járulékmentesek is.

Mit mérlegeljünk egy életbiztosítás megkötése előtt

  • Első sorban, határozzuk mi a legfontosabb számunkra. Ez lehet családunk anyagi biztonsága egy tragédia esetére, vagy céljaink megvalósítás, esetleg mindkettő egyformán fontos.
  • Gondosan mérlegeljük mekkora az az összeg melyet egy biztosításra biztonsággal, hosszú időn keresztül ki tudunk fizetni.
  • Ismerjük meg részletesen a felkínált lehetőségeket, szerezzünk be a lehető legtöbb információt a biztosítókról is.
  • Ha valamit nem értünk a szerződésben kérjük független tanácsadó segítségét.
  • Hogyha úgy döntünk, szerződésünk befektetést is tartalmazzon, gondoljuk át a kockázatot is. Minél magasabb hozamot ígér a biztosító a mi kockázatunk is annál magasabb.
  • Alaposan tanulmányozzuk mi a következménye, ha lejárati időn belül megszüntetjük a szerződésünket. Mennyi pénzt kaphatunk vissza megtakarításunkból.