A növénybiztosításból visszajáró pénzt megkapta?

Ügyfeleink évről-évre díjtámogatott növénybiztosítással csökkentik az időjárás okozta kockázataikat.

Az időjárás okozta kár után a biztosító fizet, a biztosítási díj nagy részét az MVH adja vissza.

Pénztárcabarát megoldás, hogy enyhüljenek a terhei.

Tájékoztató levelünkkel szeretnék felhívni figyelmét, az államilag díjtámogatott mezőgazdasági növénybiztosításra.

4 milliárd forint áll rendelkezésre az idén a mezőgazdasági biztosítások díjtámogatására.

A mezőgazdasági termelők az időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítási szerződés díjához, támogatást vehetnek igénybe. Támogatásra azok jogosultak, akik az egységes kérelemben bejelentett mezőgazdasági terület vonatkozásában "A", "B" vagy "C" típusú mezőgazdasági biztosítási szerződést kötnek.

A szabályozás értelmében maximum 65%-os díjtámogatásban részesül az a mezőgazdasági termelő, aki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál bejelenti szándékát, és növényeire "A", "B" vagy "C" típusú mezőgazdasági biztosítási szerződést köt.

A díjtámogatási igényüket az Egységes kérelemben már jelezni kell!

Abban az esetben, ha a kérelemben a megfelelő mező nem kerül kitöltésre, a jogosultság elveszik!

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy ha felmerül az esélye a biztosítási díjtámogatás igénylésének, akkor mindenképpen jelöljék azt be az Egységes kérelemben. Tegyék ezt meg még abban az esetben is, ha nem biztosak a biztosítási szerződés megkötésében!
A díjtámogatási igény Egységes kérelemben történő bejelölése ugyanis nem fog jogosulatlan igénylésnek minősülni akkor sem, ha a szerződés megkötésére végül mégsem kerül sor. A bejelölt igény a későbbiek során egy egyszerű módosítási kérelemmel visszavonható.

  1. Biztosítható kockázatok: jég, tűz, vihar, őszi-, téli- és tavaszi fagy, aszály, árvíz, felhőszakadás.
  2. Az adatszolgáltatás során a szerződő személyes adatain túl, MePar blokkazonosító, regisztrációs szám, és adószám szükséges.
  3. Az állami támogatás kiutalásának feltétele a növénybiztosítás éves díjának befizetése a biztosító felé. A befizetett díjról szóló igazolást és a kötvénymásolatot az MVH részére el kell juttatni megadott határideig. Díjhátralékos szerződés esetén nincs támogatás!
  4. A mezőgazdasági biztosítási szerződés díjához csak abban a naptári évben igényelhető támogatás, amely naptári év termelésére a szerződés vonatkozik.  
  5. Az „A”, „B” és „C” típusú biztosítások esetében a kárküszöb egyes kockázati tényezők esetében eléri és meghaladja a 30%-ot .
  6. A biztosítókkal folytatott egyeztetések alapján május 31-ig rögzített szerződéssel kell rendelkezni.

A magas önerő mértékét a biztosítók egyes kockázati tényezőknél, ún. kiegészítő biztosításokkal tudják kompenzálni. Így védve a termelőket a magas önerő mértékétől.

  1. A mezőgazdasági biztosítási díjak támogatási rendszerét a „Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás” című (VP3-17.1.1-16 kódszámú) felhívás szabályozza részletesen

A biztosítóktól kedvezményeket lehet érvényesíteni (kármentességi, volumen), de a kedvezményeket a biztosítók nem automatikusan adják!

Érdemes az ajánlatok kikérését időben elkezdeni, hogy a megfelelően kidolgozott biztosítások közül lehessen választani.

Alkuszként mi díjmentesen biztosítani tudjuk Önnek, hogy az összes biztosítót megversenyeztetjük és a lehető legkedvezőbb díjat és szolgáltatást alkudjuk ki. Továbbá a biztosítási időszak alatt végig nyomon követjük szerződését, segítünk a támogatáshoz szükséges kötelező és határidős dokumentumok kitöltésében, az esetleges módosításokban, kárügyintézésekben.

Konkrét ajánlatkéréshez töltsék ki a levelünk mellékletét képező növénybiztosítási adatközlőt, és küldjék vissza az adatközlőn elérhető címek egyikére! (Az ajánlatkérés nem jelent kötelezettségvállalást!)

További információkért keressék közvetlenül kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:

Ajánlatkéréshez, kérjük töltse ki az adatközlő táblázatot és küldje vissza!

Vagy kérjen visszahívást!

 

Petrusné Nagy Orsolya

Nelson Biztosítási Alkusz Zrt.

Tel: 20/222-7929

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.