Nyugdíjbiztosítások

A nyugdíjbiztosítás ma a legnépszerűbb biztosítási termékek egyike, hiszen a befizet díj 20 százalékénak megfelelő, de maximum 130.000 Ft adójóváírást is elérhetünk. Ezt az adójóváírást nem a bankszámlánkon, hanem a nyugdíjbiztosítási szerződésünkön jelenik meg. Ezek a biztosítási szerződések jogszabály szerint csak és kizárólag három szolgáltatást nyújthatnak. Első sorban egy lejárati szolgáltatást, melyet akkor vehetünk igénybe, ha elértük az öregségi nyugdíjkorhatárt. Ezen kívül rendelkeznek egy haláleseti szolgáltatással, és akkor is nyújtanak térítést, ha legalább 40%-os egészségkárosodást szenvedünk. A nyugdíj szolgáltatás két féle módon történhet, járadék vagy egyösszegű szolgáltatás formájában. Az egyösszegű szolgáltatás feltétele, hogy a szerződés kezdet és a nyugdíjkorhatár elérése kötött legalább 10 év elteljen.

Bővebben...

A gépjármű veszélyes üzem.

Aki nap, mint nap autóval közlekedik, minden nap ki van téve a balesetveszélynek, hiszen bármennyire is jól vezet, mások hibájából is történhet tragédia. A baleseteket megakadályozni nem tudjuk, de egy jó biztosítással anyagi segítséget nyújthatunk szeretteinknek.

Bővebben...

Változik a Ptk. Fizethetnek a károkért a cégvezetők.

2014. március 15-től hatályba lép az új Ptk. A vezető tisztségviselők a jogviszonyukkal okozott károkért a társaságukkal egyetemlegesen –magánvagyonukkal is-  felelnek a károsulttal szemben.

 A vezető tisztségviselők döntései felelősségvállalási kockázatot is jelentenek.

Napjainkban egyetlen vezető [1]sem zárhatja ki a rossz döntés lehető­ségét, miközben vállalatának sikeréért dolgozik. De kockára teszi-e a saját vagyonát? A 2014. március 16.-tól hatályba lépő Ptk. szerint a vezető tisztségviselők egyetemlegesen felelnek az általuk okozott károkért, azaz a magánvagyonuk terhére is.

Bővebben...